Uiterlijke verzorging

Uiterlijke verzorging

 

Door kanker of de behandeling kun je te maken krijgen met veranderingen van je uiterlijk en dat kan héél erg confronterend zijn. Je kunt hier bijvoorbeeld denken aan een droge of vette huid, uitvallende haren, huiduitslag of broze nagels.

Vaak verdwijnen de veranderingen nadat de behandeling klaar is. Tijdens en na de behandeling kun je je laten behandelen en adviseren bij de verzorging van jouw uiterlijk.

Mammacare

Mammacare producten zoals een borstprothese en de daarbij behorende lingerie moeten vakkundig worden aangemeten. De keuze van een geschikte prothese en de daarop aangepaste lingerie is afhankelijk van de lichaamsbouw en de wijze waarop de operatie is uitgevoerd. Bij een goed geadviseerde prothese komt het model van de prothese overeen met de eigen borst. Dit geldt zowel voor een borst amputatie als voor een borst besparende operatie.

Pruikenspecialist

Chemotherapie kan haaruitval veroorzaken. Meestal tijdelijk, maar zeker voor dames is dit een enorme confrontatie met de ziekte. Het maakt dat de hele buitenwereld ziet dat je ziek bent en precies dat is wat de meeste mensen met kanker niet willen. Het is al erg genoeg dat de ziekte in het lichaam zit, het hoeft daarbij niet ook nog zichtbaar te zijn. Je kunt kiezen voor een sjaal, hoed of pet, maar een pruik behoort ook tot de opties.

Een pruikenspecialist hakt dagelijks met dit bijltje en weet hoe belangrijk het is om een natuurlijk ogende creatie te maken. In overleg met jou worden kleur en model bepaald, dit gebeurt vaak al voordat het haar begint uit te vallen zodat de pruik klaar is als ie nodig is. Via de zorgverzekering is vergoeding voor een pruik mogelijk. Het is raadzaam je hierover te laten informeren. Bij Oncozorg Deurne kan je terecht bij pruikenspecialist Natascha van Pruiksalon Natascha.

Pruikenspecialist Natascha Drieshen | Oncozorg Deurne
Natascha Drieshen
BEKIJK PROFIEL

Contactgegevens zorgverlener

Dermatografie

Met medische tatoeage (dermatografie) is het mogelijk om de natuurlijke stand of kleur van de huid weer terug te brengen. Tijdens een dermatografie behandeling worden needling technieken en pigmenten ingezet die zorgen voor dit natuurlijke effect. Een groot litteken op het lichaam kan dankzij dermatografie worden verbeterd, waardoor het litteken niet of nauwelijks meer zichtbaar is. De meest bekende dermatografie behandeling is de tepelhof pigmentatie.

Scroll naar boven