Lymfoedeem

Lymfoedeem

 

Als je lymfoedeem hebt, dan zit er in bepaalde delen van je lichaam meer weefselvocht dan normaal of wenselijk is. Als je kanker hebt of hebt gehad is de kans verhoogd dat je dit ontwikkelt. Dit kan voortkomen uit de verwijdering van lymfeklieren, beschadiging van lymfeklieren door bestraling of groei van een tumor of uitzaaiing in de lymfeklieren.

Lymfoedeem kan behoorlijk beperkend zijn in het dagelijks leven, het is daarom belangrijk om tijdig te beginnen met behandeling.

Oedeemtherapie

Een oedeemtherapeut behandelt mensen die last hebben van (lymf)oedeem en komt regelmatig in beeld in een oncologisch traject. Door kanker of de behandeling ervan ontstaan vaak problemen in de afvoer van vocht in het lichaam. Chemotherapie, een operatie, bestraling of hyperthermie kunnen invloed hebben op de huid of huid- en oedeemproblemen geven.

Grofweg kan je bij de oedeemtherapeut terecht voor behandeling van drie vormen van oedeem maar in relatie tot oncologie zal dit in de meeste gevallen gaan om lymfoedeem. Dat ontstaat door het wegnemen of beschadigen van lymfeklieren of door obstructies in de afvoer ten gevolge van grote operatielittekens. Via Oncozorg Deurne kan je voor oedeemtherapie terecht bij Fysio Jansen.

Specialist compressietherapie

Therapeutische elastische kousen, oftewel steunkousen worden vaak voorgeschreven bij oedeem. Bij sommige vormen van kanker is het risico hierop groter en datzelfde geldt voor mensen bij wie lymfeklieren verwijderd zijn. Iemand die deze kousen aanmeet is dus onlosmakelijk verbonden aan de groep aangewezen personen rondom kanker. Binnen Oncozorg Deurne is Angele TEK de partij die je kan voorzien van therapeutisch elastische kousen.

Angèle van de Vijfeijken
Angèle van de Vijfeijken
BEKIJK PROFIEL

Contactgegevens zorgverlener

Angèle Therapeutische Elastische Kousen

Angèle Therapeutische Elastische Kousen

Wilhelminahof 9 5751 GJ DEURNE BEKIJK PROFIEL
Scroll naar boven