Seksualiteit en intimiteit

Seksualiteit en intimiteit

 

Door kanker kunnen problemen ontstaan op het gebied van intimiteit en seksualiteit. Gevoelens van angst en onzekerheid, een veranderd uiterlijk en zorgen over vruchtbaarheid steken de kop op.

Seksualiteit en intimiteit zijn gezond en horen erbij, ook na de behandeling voor kanker. Mensen hebben hier vaak vragen over, maar vinden het moeilijk om daar zelf over te beginnen. Seksuele problemen kunnen van grote invloed zijn op je leven. Dus is het belangrijk om hier niet mee te blijven zitten.

Levenscoaching en Psychosociale therapie

Ziek-zijn doet iets met je. Niet alleen lichamelijk, maar ook emotioneel. En het is ook van invloed op je relaties, je omgeving. Psychosociale therapie begeleidt je bij de emotionele en sociale gevolgen die een ziekte als kanker met zich meebrengt. Emoties als verdriet, onzekerheid, angst, eenzaamheid, kunnen voor veel verwarring zorgen. Zowel bij jezelf als je naasten. Misschien reageer je ook wel anders dan anders op je omgeving, of weet je niet hoe je kunt praten over alles wat er gebeurd, wil je je naasten daar ook niet mee belasten. Of soms lukt het gewoon even niet alleen.

Een psychosociaal therapeut luistert naar jouw verhaal en waar je tegenaan loopt. En zoekt samen hoe je daar verandering in wilt brengen, passend bij wie jij bent. Vanuit jouw eigen kracht, naar oplossingen, hernieuwde veerkracht en kwaliteit van leven.
Psychosociale ondersteuning is mogelijk in alle fases van de ziekte.

Scroll naar boven