Stress

Stress

 

Het is erg stressvol om te weten dat je ernstig ziek bent. Deze spanning kan grote invloed hebben op je gevoel. Somberheid en allerlei andere emoties zorgen ervoor dat je minder functioneert en slaapt, dat is niet goed voor je herstel. De oplossing is dus om afleiding te zoeken en manieren te vinden die je tot rust brengen. Dat kan je op verschillende manieren doen, er is er vast wel eentje die bij je past.

Als je wat extra hulp nodig hebt op dit gebied, dan kan je een professional inschakelen om je bij de hand te nemen.

Ergotherapie

Gevolgen van kanker, zoals pijn en vermoeidheid, hebben een grote impact op het dagelijks leven. Het uitvoeren van  dagelijkse activiteiten kan hierdoor moeilijker worden. De gespecialiseerde ergotherapeut kan u helpen om bijvoorbeeld te leren omgaan met de verhoogde prikkelgevoeligheid of het beter verdelen van uw energie. Soms zal ergotherapie concrete oplossingen kunnen bieden in het dagelijks handelen (gelinkt aan dagelijkse activiteiten, zoals zelfzorg, huishouden, werk en/of hobby) op andere momenten zal het vooral gericht zijn op het bereiken van zoveel mogelijk comfort. Een behandeling kan afhankelijk van de hulpvraag op onze praktijklocatie en/of aan huis plaatsvinden.

Yoga

Yoga kan kanker niet genezen, maar zeker helpen bij herstel of acceptatie. Yoga heeft invloed op het zenuwstelsel, het immuunsysteem, het hartvaatstelsel, de longen en de hersenen. Yoga geeft het lichaam de kans om te ontspannen, te herstellen en op te laden. Zo gaat het immuunsysteem beter werken. Ook brengt yoga de geest tot rust. Natuurlijk is het niet handig om voor een heel actieve vorm als Ashtanga yoga te kiezen, maar rustige vormen als Hatha of Yin yoga zijn juist erg geschikt. Wil je zeker weten dat jouw yogadocent op de hoogte is van zaken rondom kanker? Daar kan je vanuit gaan als je kiest voor Joy of Yoga, zij maken deel uit van Oncozorg Deurne.

Marion Philippo Yoga docent | Zorgverlener | Oncozorg Deurne
Marion Philippo
BEKIJK PROFIEL

Contactgegevens zorgverlener

Yoga | Zorgverlener | Oncozorg Deurne

Joy of Yoga

Oude Liesselseweg 16 5751 WP Deurne BEKIJK PROFIEL

Fysiotherapie

Een fysiotherapeut met oncologie als aandachtsgebied onderzoekt, behandelt en begeleidt mensen die kanker (gehad) hebben en naar aanleiding daarvan kampen met lichamelijke en psychische klachten. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld spanningsklachten, pijn, verklevingen, verminderde beweeglijkheid en spierkracht, conditieverlies en vermoeidheid. De fysiotherapeut kan iets betekenen in iedere fase van de ziekte en zal altijd rekening houden met de beperkingen die daarbij horen. Bij Oncozorg Deurne kan je voor fysiotherapeutische begeleiding terecht bij Fysio Jansen.

Levenscoaching en Psychosociale therapie

Ziek-zijn doet iets met je. Niet alleen lichamelijk, maar ook emotioneel. En het is ook van invloed op je relaties, je omgeving. Psychosociale therapie begeleidt je bij de emotionele en sociale gevolgen die een ziekte als kanker met zich meebrengt. Emoties als verdriet, onzekerheid, angst, eenzaamheid, kunnen voor veel verwarring zorgen. Zowel bij jezelf als je naasten. Misschien reageer je ook wel anders dan anders op je omgeving, of weet je niet hoe je kunt praten over alles wat er gebeurd, wil je je naasten daar ook niet mee belasten. Of soms lukt het gewoon even niet alleen.

Een psychosociaal therapeut luistert naar jouw verhaal en waar je tegenaan loopt. En zoekt samen hoe je daar verandering in wilt brengen, passend bij wie jij bent. Vanuit jouw eigen kracht, naar oplossingen, hernieuwde veerkracht en kwaliteit van leven.
Psychosociale ondersteuning is mogelijk in alle fases van de ziekte.

Massage

Een kankerdiagnose en de behandeling leiden bij veel mensen tot sterke emoties en stress. Massage kan dan helpen om die (tijdelijk) spanning te verminderen. Een goede massage bevordert vaak het algemeen gevoel van welzijn, ook bij mensen met kanker. Het kan als effect hebben dat je je gemakkelijker ontspant, minder angstig voelt, even de pijn vergeet, beter slaapt, enz. Een heleboel voordelen dus, maar let er wel op dat jouw masseur rekening houdt met het feit dat je ziek bent. Via Oncozorg Deurne kan je terecht bij Massagepraktijk Jansen, je bent dan verzekerd van een masseur met kennis van kanker.

Scroll naar boven