Relaties

Relatie

 

Kanker trekt een grote wissel op je leven. Dat geldt niet alleen voor jezelf maar ook voor jouw partner. Het is niet gemakkelijk om vanaf de zijlijn te zien wat er gebeurt met degene waar je van houdt en in plaats van gelijkwaardig ben je nu misschien wel hulpverlener en patiënt, dat doet iets met je gevoel. Jij op jouw beurt voelt je misschien wel onbegrepen of schuldig.

Op relatiegebied kan je met een heleboel zaken geconfronteerd worden. Gelukkig zijn er ook verschillende vormen van hulpverlening die heel effectief kunnen zijn. Laat de problemen die je ervaart niet sudderen, maar trek aan de bel. Klik op de onderstaande kopjes wanneer het voor jou van toepassing is en zie welke hulpverleners je van dienst kunnen zijn.

Relatieproblemen oncozorg Deurne

Relatieproblemen

Relatieproblemen   Kanker kan grote invloed hebben op je relatie. Iedereen gaat anders om met ziekte en iedereen heeft een andere belastbaarheid. Dit kan maken dat je uit elkaar drijft, dat je elkaar niet goed meer begrijpt. De één is een denker, de ander een doener en dat verschil kan leiden tot wrijving. Wat ook een rol speelt is dat het leven ineens volledig om de kanker draait waardoor degene die de ziekte niet heeft minder aandacht krijgt. Dat kan gaan wringen. Het is goed om problemen op dit gebied niet voor lief te nemen, maar je te laten helpen door een professional.
vind hulp
Familie en vrienden oncozorg Deurne

Familie en vrienden

Familie en vrienden   Als iemand van wie je houdt kanker krijgt, dan komt dat hard aan. Juist voor de mensen aan de zijlijn is kanker ongrijpbaar. Je kunt te maken krijgen met spanning, onzekerheid, stress en angst. Daarnaast komen er allerlei extra taken op jouw bord zoals ritten naar het ziekenhuis en zorgtaken. Dit alles naast wat het leven sowieso al inhoudt, dat kan zwaar zijn. De meeste aandacht gaat naar de persoon met kanker, maar vergeet ook jezelf niet. Heb je moeite met het bewaken van jouw grenzen, laat je dan bijstaan door iemand die wat verder weg staat; een professional.
vind hulp
Mantelzorg oncozorg Deurne

Mantelzorg

Mantelzorg   Zorg voor ernstig zieke mensen door een partner, kinderen of andere naasten heet mantelzorg. Als mantelzorger heb je dus een dubbelrol. Het ziek zijn en mogelijk overlijden van jouw geliefde raakt je en het is goed om daarbij stil te staan en hiervoor ruimte te nemen. De zorg thuis is zwaar en soms moeilijk vol te houden (zeker wanneer je daarnaast ook nog een baan hebt). Dit is een reden om niet het uiterste van jezelf te eisen en op tijd de zorg met anderen te delen, soms heb je daarbij een beetje hulp nodig.
vind hulp
Vruchtbaarheid oncozorg Deurne

Vruchtbaarheid

Vruchtbaarheid   Er zijn behandelingen van kanker die negatieve invloed hebben op je vruchtbaarheid. Wanneer het aannemelijk is dat dit voor jou geldt, zal je behandelend arts dit met je bespreken zodat je eventueel voorzorgsmaatregelen kunt nemen als je nog een kinderwens hebt. Dit gegeven is niet niks, het is dus volkomen logisch als het je uit balans brengt. Hierover praten kan je helpen.
vind hulp
Seksualiteit en intimiteit oncozorg Deurne

Seksualiteit en intimiteit

Seksualiteit en intimiteit   Door kanker kunnen problemen ontstaan op het gebied van intimiteit en seksualiteit. Gevoelens van angst en onzekerheid, een veranderd uiterlijk en zorgen over vruchtbaarheid steken de kop op. Seksualiteit en intimiteit zijn gezond en horen erbij, ook na de behandeling voor kanker. Mensen hebben hier vaak vragen over, maar vinden het moeilijk om daar zelf over te beginnen. Seksuele problemen kunnen van grote invloed zijn op je leven. Dus is het belangrijk om hier niet mee te blijven zitten.
vind hulp
Scroll naar boven