Zelfbeeld
Als je kanker hebt, verandert er van alles in je leven en vaak ook aan je lichaam. Dat doet iets met je zelfbeeld. Je krijgt te maken met emoties die je nog niet eerder hebt ervaren en behandelingen die zichtbare of onzichtbare sporen nalaten. Het is heel erg logisch dat er tijdens of na jouw ziekteproces allerlei (levens)vragen bij je opkomen. Wie ben ik als ik mijn werk niet meer kan doen? Hoe kan ik moeder zijn als ik niet met mijn kind kan spelen? Ben ik nog aantrekkelijk voor mijn partner?
In dit proces kan het heel helpend zijn om een professional naast je te hebben, iemand die je de weg wijst op het pad terug naar jouw eigenwaarde. Ook al zie je er anders uit, heb je minder energie of kijk je anders naar het leven dan eerst; je bent er nog en je mág er zijn.
Levenscoaching en Psychosociale therapie
Ziek-zijn doet iets met je. Niet alleen lichamelijk, maar ook emotioneel. En het is ook van invloed op je relaties, je omgeving. Psychosociale therapie begeleidt je bij de emotionele en sociale gevolgen die een ziekte als kanker met zich meebrengt. Emoties als verdriet, onzekerheid, angst, eenzaamheid, kunnen voor veel verwarring zorgen. Zowel bij jezelf als je naasten. Misschien reageer je ook wel anders dan anders op je omgeving, of weet je niet hoe je kunt praten over alles wat er gebeurd, wil je je naasten daar ook niet mee belasten. Of soms lukt het gewoon even niet alleen.
Een psychosociaal therapeut luistert naar jouw verhaal en waar je tegenaan loopt. En zoekt samen hoe je daar verandering in wilt brengen, passend bij wie jij bent. Vanuit jouw eigen kracht, naar oplossingen, hernieuwde veerkracht en kwaliteit van leven.
Psychosociale ondersteuning is mogelijk in alle fases van de ziekte.