Haaruitval

Haaruitval

 

Chemotherapie (en soms ook radiotherapie) kan leiden tot haaruitval. In verreweg de meeste gevallen is dit tijdelijk, maar desondanks is de verandering van je uiterlijk erg heftig, het kan de kwaliteit van leven beïnvloeden. Het verloop van haaruitval kan verschillen per persoon. Daarnaast hangt de haaruitval af van de hoeveelheid straling op het hoofd en de soort en dosering van de chemotherapie die je krijgt.

Als je het vervelend vindt om zonder haar door het leven te gaan, kan er een pruik gemaakt worden.

Pruikenspecialist

Chemotherapie kan haaruitval veroorzaken. Meestal tijdelijk, maar zeker voor dames is dit een enorme confrontatie met de ziekte. Het maakt dat de hele buitenwereld ziet dat je ziek bent en precies dat is wat de meeste mensen met kanker niet willen. Het is al erg genoeg dat de ziekte in het lichaam zit, het hoeft daarbij niet ook nog zichtbaar te zijn. Je kunt kiezen voor een sjaal, hoed of pet, maar een pruik behoort ook tot de opties.

Een pruikenspecialist hakt dagelijks met dit bijltje en weet hoe belangrijk het is om een natuurlijk ogende creatie te maken. In overleg met jou worden kleur en model bepaald, dit gebeurt vaak al voordat het haar begint uit te vallen zodat de pruik klaar is als ie nodig is. Via de zorgverzekering is vergoeding voor een pruik mogelijk. Het is raadzaam je hierover te laten informeren. Bij Oncozorg Deurne kan je terecht bij pruikenspecialist Natascha van Pruiksalon Natascha.

Pruikenspecialist Natascha Drieshen | Oncozorg Deurne
Natascha Drieshen
BEKIJK PROFIEL

Contactgegevens zorgverlener

Scroll naar boven