Uiterlijk

Uiterlijk

 Tsja, je uiterlijk is toch het eerste dat mensen zien. En als jouw buitenkant verandert door kanker kan dat heel confronterend zijn.

Is je haar uitgevallen door de behandeling? Ben je aangekomen, mis je een borst of heb je grote littekens op je lichaam? Het kan zomaar dat je hier heel onzeker door wordt of dat je er om een andere reden last van hebt.

Weet dan dat er hulpverleners zijn die je kunnen helpen bij het oplossen/verzachten van jouw probleem. Klik op de kopjes waarin je je herkent en zie wie iets voor je kunnen betekenen.

Haaruitval oncozorg Deurne

Haaruitval

Haaruitval   Chemotherapie (en soms ook radiotherapie) kan leiden tot haaruitval. In verreweg de meeste gevallen is dit tijdelijk, maar desondanks is de verandering van je uiterlijk erg heftig, het kan de kwaliteit van leven beïnvloeden. Het verloop van haaruitval kan verschillen per persoon. Daarnaast hangt de haaruitval af van de hoeveelheid straling op het hoofd en de soort en dosering van de chemotherapie die je krijgt. Als je het vervelend vindt om zonder haar door het leven te gaan, kan er een pruik gemaakt worden.
vind hulp
Uiterlijke verzorging oncozorg Deurne

Uiterlijke verzorging

Uiterlijke verzorging   Door kanker of de behandeling kun je te maken krijgen met veranderingen van je uiterlijk en dat kan héél erg confronterend zijn. Je kunt hier bijvoorbeeld denken aan een droge of vette huid, uitvallende haren, huiduitslag of broze nagels. Vaak verdwijnen de veranderingen nadat de behandeling klaar is. Tijdens en na de behandeling kun je je laten behandelen en adviseren bij de verzorging van jouw uiterlijk.
vind hulp

Huidproblemen

Huidproblemen   Een aantal behandelingen van kanker kan invloed hebben op de huid. Dit leidt tot tijdelijke of blijvende huidproblemen. Voorbeelden van die behandelingen zijn chemotherapie, bestraling of hyperthermie. Problemen die zich kunnen voordoen zijn een droge of verkleurde huid, plotselinge uitslag, snellere verbranding door zon, pigmentvlekken of juist witte vlekken, brandwonden of blaarvorming. Wie kunnen je helpen?
vind hulp
Scroll naar boven