Alcohol

Alcohol

 

Uit wetenschappelijke studies is gebleken dat alcohol de kans op kanker op verschillende manieren verhoogt. 8% van de gevallen van kanker in Nederland is gerelateerd aan alcohol en daar zijn veel mensen niet van op de hoogte. De kans neemt met ieder glas toe, dus stoppen met het drinken van alcoholische dranken is sowieso een goed idee. Niet altijd gemakkelijk, enerzijds omdat drinken tegenwoordig sociaal geaccepteerd is, anderzijds omdat het een middel kan zijn om scherpe randjes te verdoven.

Wil jij proberen om alcohol weg te laten in je dagelijks leven en kan je hierbij wel wat hulp gebruiken? Weet dan dat er verschillende professionals zijn die je hierin kunnen ondersteunen.

 

Diëtetiek

Voor informatie en persoonlijke adviezen over voeding is een diëtist de aangewezen professional. Wanneer je kanker hebt of hebt gehad, kan de diëtist je helpen om gewichtsverlies of -toename zoveel mogelijk te voorkomen of verhelpen. Juiste voeding is erg belangrijk om je behandelingen te kunnen doorstaan, schade door de behandelingen te beperken en ook voor je uiteindelijke herstel. Een diëtist kan je voedingsvoorlichting en voedingsadviezen geven in verschillende fases van de ziekte, want ieder stadium vraagt om een andere aanpak. Binnen Oncozorg Deurne kan je terecht bij Evi Sleegers van Diëtistenpraktijk Sleegers.

Scroll naar boven