Paula Tolner

Levenscoaching en Psychosociale therapie

Als verpleegkundige kwam Paula goed op haar plek op de afdeling Interne/Oncologie van haar  opleidingsziekenhuis. Een afdeling waar naast goede zorg aandacht voor de hele mens belangrijk was.

Ziek zijn is meer dan alleen iets lichamelijks; het doet iets met je. Het geeft vragen, onzekerheid, angst. Hoe blijf je overeind als je gezondheid je laat vallen? Wat doe je als het er echt om spant? Dat wist Paula in theorie. Maar hoe diep dat werkelijk ingrijpt in je leven begreep ze toen ze zelf ernstig ziek werd; kanker op haar 32e. Na de behandeling, toen alles weer ‘gewoon’ zou moeten zijn, bleek alles anders. Met vallen en opstaan én goede gesprekken met een professioneel begeleider vond ze zichzelf terug.

Geïnspireerd door eigen ervaringen, ging in het werk Paula’s aandacht steeds meer richting emotionele ondersteuning bij ziekte. Ze wist hoe belangrijk het is om hoofd en hart te kunnen ordenen, als het leven een andere koers vaart dan bedacht. Meerdere opleidingen volgden om als levenscoach en psychosociaal therapeut daarbij ondersteunend te kunnen zijn. Als leven aandacht nodig heeft is Paula de aangewezen persoon.

Scroll naar boven