Boekreview: ‘ANDERS OVER LEVEN MET KANKER’

Een Begeleidende Hand en Hart


Het krijgen van de diagnose kanker is een levensveranderende gebeurtenis die niet alleen fysieke, maar ook diepe emotionele sporen achterlaat. ‘ANDERS OVER LEVEN MET KANKER’ door Mariëtte van Hooff biedt een compassievolle en praktische gids voor iedereen die geconfronteerd wordt met deze ontwrichtende ziekte. Dit boek onderscheidt zich als een werkboek dat lezers uitnodigt actief deel te nemen aan hun eigen herstelproces, van diagnose en behandeling tot het leven na kanker.

Mariëtte van Hooff, met haar expertise als vitaliteitsspecialist en arbeidskundige, benadert het onderwerp kanker vanuit een holistisch perspectief. Ze erkent de complexiteit van de ziekte en de uitdagingen in elk stadium, en biedt lezers de tools om niet alleen te overleven, maar ook te floreren na kanker. Het boek is gestructureerd om lezers te helpen reflecteren op hun ervaringen, gevoelens, en veranderingen in hun leven en relaties.

Wat dit werkboek zo waardevol maakt, is de nadruk op persoonlijke groei en zelfontdekking. Door vragen als ‘Waar krijg je energie van?’, ‘Wat wil je niet meer?’, en ‘Wie wil je graag dichtbij je hebben?’ aan te kaarten, moedigt Van Hooff lezers aan om diep na te denken over wat voor hen echt belangrijk is. Dit proces van zelfreflectie is cruciaal voor het vinden van een nieuw evenwicht en zin in het leven na kanker.

De inclusieve benadering van het boek, waarbij aandacht is voor alle levensgebieden zoals relaties, loopbaan, ontspanning, en persoonlijke ontwikkeling, zorgt ervoor dat het een breed publiek aanspreekt. Het is zowel een persoonlijke vriend als een professionele coach, die steun biedt bij het navigeren door de uitdagingen die kanker met zich meebrengt.

‘ANDERS OVER LEVEN MET KANKER’ is meer dan een leesboek; het is een interactieve ervaring die lezers uitdaagt en ondersteunt bij elke stap van hun kankerreis. Het biedt hoop, inzicht, en praktische strategieën voor het omgaan met de complexiteit van het leven met en na kanker. Dit werkboek is een onmisbare bron voor iedereen die te maken heeft met kanker, of het nu gaat om patiënten, overlevenden, of zorgverleners.

In conclusie, Mariëtte van Hooff heeft met ‘ANDERS OVER LEVEN MET KANKER’ een empathisch en empowerend werkboek gecreëerd dat een lichtpunt biedt in een van de moeilijkste tijden in iemands leven. Het is een essentiële gids voor iedereen die op zoek is naar manieren om hun leven na kanker met kracht en positiviteit op te pakken.”

Scroll naar boven