Boekreview: ‘INGErlijke Kracht’

Boekreview: 'INGErlijke Kracht' - Een Invulboek van Onmetelijke Waarde

Een Invulboek van Onmetelijke Waarde


‘INGErlijke Kracht’ is geen gewoon boek; het is een intiem invulboek dat als een baken van licht fungeert voor iedereen die geconfronteerd wordt met de donkere tunnels van kanker. Geschreven door Inge Hoogers, een verpleegkundige met een groot hart voor zorg en een overlevende van borstkanker, biedt dit werk een diep persoonlijke en toch universeel toepasbare gids voor het navigeren door de complexe emotionele en fysieke uitdagingen van kankerbehandeling en herstel.

Inge deelt haar eigen reis door borstkanker niet alleen als patiënt maar ook als een zorgverlener die de delicate balans tussen hoop en realiteit kent. Haar verhaal begint op een kerst die allesbehalve vrolijk was, gevolgd door een intensief behandeltraject. Ondanks de zware momenten, bleef haar doorzettingsvermogen onwankelbaar, gesteund door een onverzettelijke innerlijke kracht.

Wat ‘INGErlijke Kracht’ onderscheidt, is de nadruk op zelfregie en mentale veerkracht. Dit invulboek moedigt lezers aan om actief deel te nemen aan hun eigen genezingsproces. Door reflectie, het opschrijven van gedachten en het beantwoorden van gerichte vragen, worden lezers aangemoedigd om hun gevoelens te verkennen en hun eigen pad van herstel vorm te geven.

De combinatie van praktische informatie, ondersteunende adviezen, en persoonlijke oefeningen biedt een holistische benadering van kankeroverleving. Het invulboek fungeert als een vriend en coach, die lezers helpt te ontdekken wat werkelijk belangrijk voor hen is, hoe ze bij zichzelf kunnen blijven ondanks de storm, en hoe ze hun leven na kanker met vertrouwen en gratie kunnen hervatten.

Inge’s verhaal en de structuur van het boek getuigen van een diep begrip van de uitdagingen en triomfen die komen kijken bij het leven met en na kanker. ‘INGErlijke Kracht’ is daarmee een kostbaar geschenk voor iedereen die geraakt is door deze ziekte. Het biedt niet alleen een praktische handleiding voor het omgaan met de dagelijkse realiteit van kanker, maar ook een bron van inspiratie en hoop.

Dit invulboek is een testament van Inge’s veerkracht en een herinnering aan ons allemaal dat, zelfs na het beklimmen van de moeilijkste bergen, het mooiste uitzicht nog te wachten staat. ‘INGErlijke Kracht’ is een must-have voor iedereen die te maken heeft met kanker, of je nu zelf vecht tegen deze ziekte of een dierbare steunt op hun pad naar genezing.

In conclusie, ‘INGErlijke Kracht’ is meer dan alleen een boek; het is een metgezel op de reis van herstel, een bron van kracht en een hulpmiddel voor zelfontdekking. Inge Hoogers heeft een meesterwerk gecreëerd dat de lezer uitnodigt om zowel de kwetsbaarheid als de onoverwinnelijke kracht binnenin te omarmen. Dit invulboek verdient een plaats in de harten en op de boekenplanken van iedereen die op zoek is naar licht tijdens donkere tijden.”

Scroll naar boven