Op stap coaching&begeleiding

Op stap coaching&begeleiding

Adres

Ineens is het er: kanker: Je voelde iets/niets of had vage klachten, pijn of geen pijn, er uit gepikt tijdens een onderzoek, alles is mogelijk. Daar zit je dan bij de specialist/oncoloog aan tafel een slecht nieuws gesprek te voeren. Wat zijn de prognoses, hoe ziet de behandeling eruit, ben ik nog wel te helpen, komt het nog ooit goed? Zoveel vragen waar niet direct een antwoord op is.

In eerste instantie ben je vooral met jezelf bezig, met de grote vraag of je het overleeft!

Maar je bent niet alleen in deze ziekte, naast jou zijn je partner en kinderen in huis en mogelijk een netwerk van mensen die belangrijk voor je zijn.

Hoe ga je het gesprek aan, wat moet je wel/niet zeggen, kunnen ze dit traject wel aan, hoe maak je de vertaalslag van oncoloog naar begrijpbare Jip en Janneke taal?

Samen gaan we kijken naar wat passend is in jouw situatie en met jou/jullie kinderen. Door aan te sluiten, luisteren, ondersteunen, en begrijpbare taal te gebruiken kun je de ziekte inzichtelijk maken voor je kinderen. Het is niet alleen zwaar voor jou als zieke ouder maar ook voor je naasten. Door in verbinding te blijven en open en eerlijk het gesprek te voeren over je ziekte is het mogelijk beter behapbaar voor de rest van je gezin.

Scroll naar boven