Inge Martens

Verpleegkundig consulent oncologie

Inge Martens is al ruim 30 jaar werkzaam als verpleegkundige binnen de oncologie, zowel binnen als buiten het ziekenhuis. Inge werkt onder andere bij Care for Cancer.

Kanker heeft een grote impact op je leven en dat van de mensen om je heen. Als je ernstig ziek bent roept dit vaak veel vragen, emoties en zorgen op. Het leven verandert, jijzelf verandert, contacten en relaties, werk, gezin; niets is meer vanzelfsprekend, niets is meer zoals het was. Care for Cancer is een landelijke organisatie waar oncologie verpleegkundigen zoals Inge werken. Deze verpleegkundigen komen bij je thuis en kunnen  je vragen beantwoorden, luisteren en meedenken. Door haar ervaring weet Inge wat jij en je naasten meemaken en hoe ze ondersteunend kan zijn in deze moeilijke periode in het leven.  De gesprekken via Care for Cancer worden vergoed door de meeste ziektekostenverzekeraars met een maximum van 10 gesprekken per jaar.

In haar aanpak vindt Inge het belangrijk om écht te luisteren naar wie je bent, wat je belangrijk vindt en wat jij en jouw naasten bezig houdt. Van daaruit wordt bekeken wat je kan helpen, welke praktische tips en handvaten er zijn. Het is de bedoeling je zo goed mogelijk een weg te laten vinden in het omgaan met datgene dat je overkomen is.

Scroll naar boven